Alžírsko, 12. - 15. 1. 2023
Chorba Frik – zeleninová polévka s rajčaty, bylinkami a mátou
Chakhchoukha – jehněčí ragú s cizrnou, rajčaty, cuketami, brambory a chlebem rougag
Mkhabez – mandlový koláček s medem a pistáciemi
Egypt – Alexandrie, 19. – 22. 1. 2023
Baba Ghanoush, Torshi, Hummus a Tahina – variace předkrmů v podobě pomazánek a nakládané zeleniny s chlebem Aish
Baladi Sabanekh – špenátové ragú s hovězím masem a rýží
Om Ali – egyptská „žemlovka“ se sušeným ovocem
Etiopie – Addis Abeba a Somálsko – Mogadišo, 26. - 29. 1. 2023
Maraq Digaag – kuřecí polévka se zeleninou, koriandrem a zázvorem
Doro Wat – pikantní kuřecí stew s vejci a chlebem
Injera Lows iyo sisin – směs arašídů a sezamu v karamelové tyčince
Keňa – Nairobi, 2. - 5. 2. 2023
Mutura – hovězí klobása s dršťkami a Makai – grilovanou kukuřicí a Maharagwe – fazole vařené v kokosovém mléce s chlebem chapati
Karanga – hovězí ragú s brambory a Wali wa nazi – kokosovou rýží
Pudding ya maziwa lala – tradiční jogurtový dezert s ovocem
Zimbabwe – Harare, 9. - 12. 2. 2023
Nhedzi – krémová houbová polévka
Dovi – oříškové ragú s chilli, mrkví a okrou s chlebem Mupotohayi
Zimbabwean Sadza beef stew – hovězí stew s kukuřičnou kaší Sadza
Jihoafrická republika – Johannesburg, 16. - 19. 2. 2023
Bunny chow – Durbanská specialita – plněný chléb hovězím kari a zeleninou
Chakalaka – fazolový relish s rajčaty a zeleninou
Melktert – mléčný tart se skořicí
Cape Town – Mys Dobré naděje, 23. - 26. 2. 2023
Gatsby – tradiční sendvič západního Kapska s masala steakem, hranolkami a omáčkou piri piri
Boerewors – hovězí klobása s typickým kořením, rajčaty s cibulí a smaženým chlebem plněným sýrem
Malva pudding – koláč s meruňkovým džemem a teplou krémovou omáčkou