Gastronomické putování po stopách Zikmunda a Hanzelky


5.1.2023
Ochutnejte africké dobroty, které učarovaly i slavným cestovatelům.
Navštivte Safari pivovar!

Alžírsko, 12. - 15. 1. 2023

Chorba Frik – zeleninová polévka s rajčaty, bylinkami a mátou

Chakhchoukha – jehněčí ragú s cizrnou, rajčaty, cuketami, brambory a chlebem rougag

Mkhabez – mandlový koláček s medem a pistáciemi

 

Egypt – Alexandrie, 19. – 22. 1. 2023

Baba Ghanoush, Torshi, Hummus a Tahina – variace předkrmů v podobě pomazánek a nakládané zeleniny s chlebem Aish

Baladi Sabanekh – špenátové ragú s hovězím masem a rýží

Om Ali – egyptská „žemlovka“ se sušeným ovocem

 

Etiopie – Addis Abeba a Somálsko – Mogadišo, 26. - 29. 1. 2023

Maraq Digaag – kuřecí polévka se zeleninou, koriandrem a zázvorem

Doro Wat – pikantní kuřecí stew s vejci a chlebem

Injera Lows iyo sisin – směs arašídů a sezamu v karamelové tyčince

 

Keňa – Nairobi, 2. - 5. 2. 2023

Mutura – hovězí klobása s dršťkami a Makai – grilovanou kukuřicí a Maharagwe – fazole vařené v kokosovém mléce s chlebem chapati

Karanga – hovězí ragú s brambory a Wali wa nazi – kokosovou rýží

Pudding ya maziwa lala – tradiční jogurtový dezert s ovocem

 

Zimbabwe – Harare, 9. - 12. 2. 2023

Nhedzi – krémová houbová polévka

Dovi – oříškové ragú s chilli, mrkví a okrou s chlebem Mupotohayi

Zimbabwean Sadza beef stew – hovězí stew s kukuřičnou kaší Sadza

 

Jihoafrická republika – Johannesburg, 16. - 19. 2. 2023

Bunny chow – Durbanská specialita – plněný chléb hovězím kari a zeleninou

Chakalaka – fazolový relish s rajčaty a zeleninou

Melktert – mléčný tart se skořicí

 

Cape Town – Mys Dobré naděje, 23. - 26. 2. 2023

Gatsby – tradiční sendvič západního Kapska s masala steakem, hranolkami a omáčkou piri piri

Boerewors – hovězí klobása s typickým kořením, rajčaty s cibulí a smaženým chlebem plněným sýrem

Malva pudding – koláč s meruňkovým džemem a teplou krémovou omáčkou

Fotogalerie