Agapornis růžovohlavý - Agapornis lilianae

Vídán v mopanových lesích a porostech fíkovníků
výskytjižní Tanzánie, severozápadní Mozambik, jihovýchodní Zambie až severní Zimbabwe
biotoptravnatá a lesnatá savana s mopany, akáciemi a fíkovníky
potravasemena trav a divoké rýže, ovoce
věk15 let
rozměrydélka 14 cm
váha28-37 g

Rozmnožování:

Zdržuje se v hejnech, hnízdí v koloniích., počet vajec 3-8, inkubace 22 dní, po 44 dnech opouštějí mladí ptáci hnízdo.