Agapornis šedohlavý - Agapornis canus

Vídán na rýžových políčkách
výskytMadagaskar
biotopokraje lesů a světliny, lesnatá savana a hospodářská krajina do 1500 m n. m
potravaovoce a semena, méně výhonky rostlin
věk15 let
rozměrydélka 15 cm
váha25-31 g

Rozmnožování:

Hnízdí v dutinách stromů, počet vajec 3-6, inkubace 23 dní, po 6 týdnech opouštějí mladí ptáci hnízdo.