Nesyt africký - Mycteria ibis

V době rozmnožování se ozývá klapáním zobákem podobně jako čáp
výskytAfrika jižně od Sahary
biotopmokřady, jezera, řeky, často i ve městech
potravaobojživelníci, měkkýši, ryby, ptáci a drobní savci
věk20 - 30 let
rozměrydélka 83 - 102 cm, rozpětí asi 150 cm
váha1,2 - 2,5 kg
Nesyt africký při lovu ponoří otevřený zobák, brodí mělkou vodou kolem břehů a ryby si nahání do zobáku pomocí nohou. Hnízdí ve velkých koloniích spolu s jinými druhy na stromech. V době mimo rozmnožování se sdružuje do menších skupin. Vyznačuje se nápadným červeným zbarvením okolo zobáku. Je převážně celý bílý, až na černá křídla. Zobák je žlutý a nohy mají růžový nádech.
(málo dotčený)