Pakůň bělobradý - Connochaetes taurinus albojubatus

Pakoně bělobradí žijí ve velikých stádech společně se zebrami stepními ve východní Africe v oblasti Tanzánie a Keni
výskytvýchodní Afrika - Keňa, Tanzánie
biotoptravnaté oblasti s blízkým zdrojem vody
potravaměkké druhy trav, listy a výhonky keřů
věkaž 24 roků
rozměrydélka těla 180 - 240 cm, kohoutková výška 120 - 145 cm, rohy mají obě pohlaví - samec okolo 80 cm a samice 30 - 40 cm
váha250 - 300 kg
Pakoně bělobradí mají světle šedou někdy hnědou barvu srsti s černou úzkou hřívou na hřbetě. Charakteristickým znakem je bílá hříva pod krkem. Žijí ve velkých stádech společně se zebrami stepními ve východní Africe v oblasti Tanzánie a Keni. V obdobích sucha migruje v několikatisícových stádech za vodou a potravou. V královédvorské zoo je chován od roku 1969. Samice je březí 250 - 270 dnů, rodí 1 mládě o hmotnosti 17 – 20 kg.