Markdouh, koshary, dabo kolo nebo boltongslaai čtveřice z dlouhé řady delikates, které od ledna do začátku března bude připravovat tým šéfkuchaře Pavla Červinky v královédvorském Safari pivovaru. Týden co týden tu budete moci ochutnat jedinečné africké menu z jiné oblasti. Putování začíná v lednu Marokem a končí začátkem března na mysu Dobré naděje v Jihoafrické republice. Labužníci pomyslně urazí 36 tisíc kilometrů po stopách legendárních českých cestovatelů Zikmunda a Hanzelky.
Vybírali jsme jídla, která jsou v daných lokalitách zakořeněná stovky let. Jsou tedy tradiční, přesto chuťově nesmírně zajímavá a atraktivní.
„Žijeme Afrikou, a tak nás napadlo pozvat milovníky tohoto kontinentu nejen mezi zebry, lvy a žirafy, ale i k prostřeným stolům tamějších lidí. Proto jsme se inspirovali legendární cestou Zikmunda a Hanzelky v letech 1947-1950,“ přibližuje šéfkuchař Pavel Červinka. Projekt vstoupí v roce 2025 do své čtvrté etapy a přinese řadu nových receptů a ještě autentičtější chutě.
S měnící se lokalitou budou přicházet každý týden nové recepty, a zcela odlišné chutě i vůně. „Začínáme v Čechům poměrně známém Maroku, později ale ochutnáme i delikatesy ze Zimbabwe či Etiopie, které jsou přece jen mnohem exotičtější,“ vypočítává namátkou šéfkuchař, který na výběru jednotlivých pokrmů spolupracoval s kolegy z Keni nebo Maroka. „Vybírali jsme jídla, která jsou v daných lokalitách zakořeněná stovky let. Jsou tedy tradiční, přesto chuťově nesmírně zajímavá a atraktivní,“ dodává Pavel Červinka. Každé týdenní menu je také párováno s vybranými víny nebo naším pivem. Jeho pitím navíc labužníci podpoří záchranné projekty nosorožců, které vede Safari Park Dvůr Králové.
Milovníci kávy mohou sladkou tečku spojit s blendy Safari Coffee, jejichž vychutnáváním podpoří záchranu zeber bezhřívých v Ugandě.
Velkolepý gastro výlet Afrikou startuje v Safari pivovaru 10. ledna a končí 2. března 2025.
Všem milovníkům dobrého jídla doporučujeme rezervaci předem na e-mail: provoz@safarigastro.cz nebo mobil 777 66 70 66.