Hroznýš madagaskarský - Acrantophis madagascariensis

Vzácný endemit Madagaskaru
výskytMadagaskar
potravaloví především savce a ptáky
rozměry2,5 m

Tento druh hroznýše obývá severní část ostrova Madagaskar. Vzor na kůži dospělců je tvořen pásovitě uspořádanými skvrnami v několika odstínech hnědé barvy. Mláďata se rodí oranžová, narůžovělá nebo cihlově červená. Hroznýš madagaskarský patří mezi škrtiče, jeho potravou jsou středně velcí savci a ptáci. Aktivní je v noci. Hadi se páří po skončení období sucha. Za 7–8 měsíců samice rodí až 6 živých mláďat.

 

čtěte také