Safari Park Dvůr Králové otevřel vlastní pivovar. Část výtěžku jde na podporu nosorožců


22.9.2018
V Safari Parku Dvůr Králové byl na Světový den nosorožců představen nový Safari pivovar, kde mají návštěvníci možnost ochutnat několik druhů piv vařených přímo v dvorské zahradě podle originálních receptur. Korunou z každého zakoupeného piva přispívají návštěvníci na chov nosorožců a jejich ochranu ve volné přírodě.

„Nabídnout návštěvníkům naše pivo a propojit jeho prodej s podporou nosorožců se nám zdálo jako skvělý, a navíc výjimečný nápad. Vlastní pivo vařené přímo v zahradě nabízené pouze návštěvníkům je rarita nejen v Čechách, ale v i celé Evropě,“ říká ředitel safari parku Přemysl Rabas. „A kdy jindy ho představit veřejnosti než na Světový den nosorožců,“ dodává Rabas.

 

Návštěvníci mohou v dvorském safari parku ochutnat pět druhů piv, z nichž dva nesou název právě po afrických nosorožcích - White Rhino (Bílý nosorožec) a Black Rhino (Černý nosorožec). Doplňují je dále Safari Beer, Kili Beer nebo African Queen Beer.

 

„Každé z piv je originál a o správný postup výroby se stará přímo náš sládek. Speciálními přísadami některých druhů je chmel dovezený až z Jihoafrické republiky nebo Fair Trade káva vypěstovaná v Keni,“ popisuje Igor Mašín ze společnosti Safari Gastro, autor nápadu na vybudování pivovaru.

 

První safari piva ochutnali návštěvníci už na konci června. „Od té doby se nám díky jeho prodeji podařilo na nosorožce vybrat už 26 095 korun. Šek na tuto částku jsme dnes při příležitosti Světového dne nosorožců slavnostně předali dvorskému safari parku,“ zakončuje Igor Mašín.

 

Safari pivovar vznikl rozsáhlou přestavbou stávajícího restaurantu, přilehlého vchodu do zahrady a části Hotelu Safari Lodge. Vstupní část tak díky této rekonstrukci získala novou podobu v africkém stylu a zároveň byla obohacena nabídka služeb. Kromě pivovaru vznikly nové prostory pro firemní akce, bylo vybudováno hotelové spa a v příští sezoně bude otevřeno nové bistro pro návštěvníky.

Fotogalerie